Turizm, Otel, Tatil, Seyahat ve bu konudaki tüm yatırımlarınız için, içtenlikle yardımcı olmak isterim.
Çeşme’yi tanıyalım…
Çeşme; İzmir’in 90 km batısında, şehircilik anlayışından izole olmuş, tamamen sayfiye niteliğinde bir turizm beldesidir. Her koyunda farklı tarzlarıyla beach clubları ve eğlence merkezleriyle ününe ün katarken, birbirinden lüks konutlarda ülkenin önde gelen iş adamlarını, bürokrat ve sanatçılarını ağırlar.
Çeşme’nin en büyük sorunu sezonun kısa olması ve tamamen tatil ayları ile sınırlanmasıdır.
Bu sebep ile Çeşme’li turizmciler son 3 yıldır sezonu uzatmak amaçlı Eylül ayını kapsayan kampanyalar yapmaktadırlar.
Kampanya tanıtımlarında; bu aylarda Çeşme’nin çok daha özel, fiyat olarak da yaz aylarına göre % 50 – 60 civarlarında indirimli olduğu duyurulmaktadır.
Çeşme’ye geldiğinizde;
Dalyan ve Şifne’ de balık, Çiftlik köy’ de ıstakoz yemeyi ihmal etmeyin…
Konaklamak için; Ilıca Hotel, Sheraton Hotel, Sisus Hotel, Altınyunus, Pırıl Hotel, Babaylon Hotel…
Çeşme – Ilıca
Ilıca Plajı; yaklaşık 3 km uzunluğu ve ince beyaz kumuyla dünyanın sayılı plajları arasındadır. Ilıca; denizin içinde kaynayan; kükürt bakımından zengin termal su kaynağı ile şifa dağıtmaktadır.
Bir çok küçük otel ve pansiyon bünyesinde bulundurdukları kaplıca suyu ile tercih sebebi olmaktadırlar.
Çeşme kıyılarının ve özellikle Ilıca Plajı’nın en önemli bir diğer özelliği; kıyıdan denize doğru 100 metrelik bir şeridin sığ olmasıdır.
Denizin sığ olması, anne-babaların çocuklarının sağlık ve can güvenliği açısından rahat etmelerini sağlamaktadır.
Ilıca’da denizin içinde kaynayan sıcak su; öncelikle Ilıca plajı olmak üzere Çeşme’deki bütün koyları birer termal havuz haline getirmektedir.
Termal kaynaklarla beslenen bu sularda; ultraviole ışınlarının insan sağlığına daha yararlı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Ilıca’da doğan ve tüm Türkiye’ye yayılan kumrunun merkezi burasıdır. İster sabah kahvaltısında, ister deniz sonrasında ya da gece eğlence dönüşünde talep gören kumrucular ve Ilıca esnafı 24 saat hizmet vermektedir. Ilıca merkezde yer alan Yıldızburnu koyu yan yana dizilmiş birbirinden şık consept cafeleri ile hizmet vermektedir.
Şifne’de çamur banyosunu deneyin…
Bir şeyler yemek için; Rouge, Apropa, Kumrucu Şevki, Kumrucu Hüseyin, Dost Pide, Kırçiçeği…
Konaklamak için; Ilıca Hotel, Sheraton Hotel, Villa Saray…
Çeşme – Alaçatı
Çeşme’nin bir adım önüne geçmeyi başaran Alaçatı; kendi markasını oluşturmuş, tatil beldeleri arasında gezilecek – görülecek yerlerin ön sıralarına oturmuştur. Dünyanın sayılı surf merkezleri arasında yer alan koyu ile yerli ve yabancı sporcuların akınına uğrarken surf okulları ile yediden yetmişe tüm meraklılara hizmet verir, her yaz düzenlenen ulusal ve uluslar arası şampiyonalara yoğun katılım gerçekleşir.
Hepsi özel dekore edilmiş, sokaklara ve tarihi dokuya uygun cafe ve restaurantlarında hafta sonu yer bulmak mümkün değildir ve genellikle rezervasyonlar sokaklara yayılmaktadır. Yaz aylarında yürünemeyecek kadar kalabalık olan, sonbaharda yerini daha sakin ve keyifli bir kalabalığa bırakan Alaçatı kışın açık kalan birkaç cafe ve restaurantı ile yolu düşenlere hizmet vermektedir.
Ayrılırken köşe başından bir demet lavanta almadan gitmeyin…
Bir şeyler yemek için; Tuval, Yaya, Lavanta, Kuytu, Beatrice
Bir şeyler içmek için; Beyaz Köşe
Konaklamak için; Cadde 75, Taş Otel, O EV, Beyaz Han, Mimas, Sakızlı Han ( detaylı bilgi: www.infocesme.com )
Çeşme’ye ulaşım
Karayolu: Çeşme ulaşım konusunda diğer sahil beldelerimize göre çok avantajlıdır.
İzmir – Çeşme arasında ki otoyol sizi direkt Çeşme sahillerine ve Alaçatı’ya ulaştıracaktır.
Arzu edersiniz, cebinizde pasaport ve Schengen vizeniz varsa hemen 40 dakika mesafedeki Yunan adalarından Sakız adasına kaçamak yapabilirsiniz. Günde 3-4 defa karşılıklı feribot seferleri gerçekleşen ada ile tatilinizi daha da renki hale getirebilirsiniz.