Turizm, Otel, Tatil, Seyahat ve bu konudaki tüm yatırımlarınız için, içtenlikle yardımcı olmak isterim.
PRECLINICAL TESTING : Bilim adamları, hücreler üzerinde yeni bir aşı test eder ve ardından bir bağışıklık tepkisi oluşturup oluşturmadığını görmek için fareler veya maymunlar gibi hayvanlara verir .
1. AŞAMA GÜVENLİK DENEMELERİ : Bilim adamları, aşıyı güvenlik ve dozajı test etmenin yanı sıra bağışıklık sistemini uyardığını doğrulamak için az sayıda kişiye verir.
2. AŞAMA GENİŞLETİLMİŞ DENEMELER : Bilim adamları , aşının içlerinde farklı davranıp davranmadığını görmek için çocuklar ve yaşlılar gibi gruplara ayrılmış yüzlerce insana aşıyı veriyor. Bu denemeler aşının güvenliğini daha da test eder.
3. AŞAMA ETKİNLİK DENEMELERİ : Bilim adamları aşıyı binlerce kişiye veriyor ve plasebo alan gönüllülere kıyasla kaçının enfekte olduğunu görmek için bekliyorlar. Bu denemeler, aşının koronavirüse karşı koruma sağlayıp sağlamadığını belirleyerek etkinlik oranı olarak bilinen şeyi ölçebilir . Faz 3 denemeleri de nispeten nadir yan etkilerin kanıtlarını ortaya çıkaracak kadar büyüktür.
ERKEN VEYA SINIRLI ONAY : İngiltere ve diğer ülkeler, aşıların güvenli ve etkili olduklarına dair ön kanıtlara dayanarak acil durum yetkisi vermeye başladı. Çin ve Rusya ise uzmanların ciddi riskler taşıdığını söylediği 3. Aşama denemelerinin sonuçlarını beklemeden aşılara izin verdi .
ONAY : Düzenleyiciler, bir aşının üretimi için tüm deneme sonuçlarını ve planlarını gözden geçirir ve ona tam onay verip vermemeye karar verir.
KOMBİNE AŞAMALAR : Aşı geliştirmeyi hızlandırmanın bir yolu , fazları birleştirmektir. Örneğin bazı aşılar şu anda Faz 1/2 denemelerindedir ve bu izleyici hem Faz 1 hem de Faz 2 olarak sayılır.
DURAKLAR veya BIRAKILIR : Araştırmacılar gönüllülerde endişe verici semptomlar gözlemlerlerse , denemeyi duraklatabilirler . Bir soruşturmadan sonra, durum devam edebilir veya terk edilebilir .